Busreis Barcelona

Busreis Barcelona

spanje vlag

Barcelona, een van de meest bekende en grote steden van Spanje. De stad heeft vele bezienswaardigheden waardoor de stad jaarlijks wordt bezocht door miljoenen toeristen. Dit is ook de reden dat vele Nederlandse reisorganisaties busreizen naar het prachtige Barcelona organiseren! In dit artikel gaan wij dieper op de stad Barcelona in en de mogelijkheden die u heeft voor een goedkope busreis Barcelona.


Bekijk reizen
barcleona parc guell

Een excursiereis boeken naar Barcelona? Overweeg eens de busreizen van deze aanbieders!

Een busreis Barcelona

Een busreis naar Barcelona kan zoals al eerder gezegd geboekt worden via vele Nederlandse reisorganisaties. Wij hebben deze organisaties allemaal op onze website staan zodat u niet verder hoeft te zoeken en eenvoudig de busreizen naar Barcelona kunt vergelijken.

De busreis heeft een duur van ongeveer 20 uur. Dit lijkt lang, maar tussen de reis door maakt u diverse stops waardoor u toch even de bus uit kunt. Een busreis kost gemiddeld retour 150-300 euro, je kunt kiezen uit buspendels van bijvoorbeeld de organisatie Eurolines maar ook voor excursiereizen Barcelona van andere Nederlandse reisorganisaties. Het mooie van de excursiereizen is dat u heel erg veel kunt bezoeken met de reisorganisatie onder leiding van een gids, u ziet hierdoor heel erg veel en de kosten vallen heel erg mee.

Bezienswaardigheden in Barcelona

In Barcelona zijn vele bekende bezienswaardigheden. we gaan in dit artikel echter niet alle bezienswaardigheden beschrijven maar wel alles wat echt de moeite waard is!

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is de bekendste kerk van Spanje. Het gebouw is ontworpen door Gaudi en is al sinds 1882 in aanbouw. Het grappige is dat de kerk nog steeds niet af is. De delen die vroeger gebouwd zijn moeten nu al gerenoveerd en de kerk lijkt daarom een project te worden waar bouwvakkers nooit klaar mee gaan komen. De kerk wordt herkend aan de vele details en is volgens ons aan de buitenkant mooier dan aan de binnenkant. De entreeprijs van de Sagrada Familia is ook vrij hoog: circa 2 tientjes.

Stadion Barcelona

Het stadion van de beste voetbalclub van Barcelona (en misschien wel momenteel wel van de hele wereld) heet Camp Nou. Camp Nou is een van de grootste stadions ter wereld, er kunnen namelijk meer dan 90.000 mensen in! FC Barcelona heeft het mogelijk gemaakt om het stadion te bezoeken door middel van een stadium/museum tour. Bij het aanschaffen van een ticket kun je het museum van de voetbalclub bekijken, in dit museum staan de vele prijzen van Barcelona en is er een interactief gedeelte waar u de geschiedenis van Barcelona kunt ontdekken met videobeelden en meer. Het stadion kunt u ook van binnen bekijken bij aanschaf van een ticket. De kosten van een ticket voor een stadium/museum tour bedragen 23 euro.

Winkelen in Barcelona

In Barcelona kunt u goed winkelen, de grootste winkelketens ter wereld hebben een plekje in Barcelona maar ook de typisch Spaanse winkeltjes zijn de moeite waard. Het gebied met de meeste winkels is de Rambla, bij de haven vindt u echter ook een groot winkelcentrum met honderden winkels. Dit winkelcentrum is ook zeker de moeite waard!

Park Guell

Park Guell is het stadspark van de stad Barcelona. Het park is ontworpen door de bekende architect Gaudi, deze architect heeft heel erg veel ontworpen in Barcelona en u zult hem daarom veel tegenkomen in de stad. Het park is speciaal vanwege de prachtige banken, pleinen en bomen. Het park is zeker een bezoekje waard en vrij toegankelijk!

La Rambla

La Rambla is een van de grootste en bekendste winkelstraten van Barcelona en beschikt over vele winkels. Het leuke van de Rambla is dat er ook vele acts op de straat staan (denk hierbij aan stilstaande mensen e.d.). De Rambla beschikt over grote winkelketens maar ook over kleine winkeltjes, de leukste straatjes vinden wij persoonlijk de smalle zijstraatjes van de Ramblas waar u typische Spaanse winkeltjes vind.

In Barcelona kunt u kiezen uit twee verschillende manieren om deze bezienswaardigheden te zien, met een speciale bus die u langs alle bezienswaardigheden brengt (deze kunt u herkennen aan de rode kleur en heeft vele stops bij bezienswaardigheden en kost tientallen euro’s per persoon) of ondergronds met de metro (je ziet minder maar bent voor een dagkaart in de metro slechts 6 euro kwijt ). Uiteraard kunt u bij een bus excursiereis van een reisorganisatie in de bus blijven zitten van de reisorganisatie die u overal naar toe neemt!

Heeft u de wereldstad Barcelona al eens bezocht? Deel hieronder uw ervaringen!