Overwinteren in Benidorm

Overwinteren in Benidorm

spanje vlag

Benidorm bastards, een Belgisch tv-programma waarin bejaarden jongeren in de maling nemen. De burgemeester van Benidorm was bang dat de titel van dit programma het imago van zijn stad zou beschadigen. Maar niets is minder waar, want Benidorm is nog altijd één van de bekendste en populairste badplaatsen in Spanje. En het stadje waar ongeveer 70.000 mensen wonen, kan de bevolking in de zomermaanden uitgroeien tot een populatie van ruim 300.000. Toch gaan we het in dit artikel hebben over de mogelijkheden om te overwinteren in Benidorm.


Bekijk reizen
Kustlijn van Benidorm

De goedkoopste busreizen aanbieders om te overwinteren

8 leuke aanbiedingen om te overwinteren in Benidorm

Overwinteren in Benidorm iets voor u?

De badplaats ligt aan de Costa Blanca achter hoge bergen. Door deze hoge bergen kan slecht weer zelden tot in Benidorm geraken en dat maakt Benidorm tot de droogste strandplaats. Het is er vrijwel altijd aangenaam en vandaar dat veel gepensioneerde Belgen, Nederlanders, Duitsers en Britten hier gaan overwinteren.

En ook buiten het hoogseizoen is er nog voldoende gezelligheid met diverse markten en rommelmarkten met livemuziek. Daarnaast worden er in het winterseizoen ook veel excursies georganiseerd naar andere plekken buiten Benidorm, zoals Calpe en Denia of mooie natuurspots. Natuurlijk wordt ook het oud en nieuw spectaculair gevierd!

Over Benidorm

Ongeveer 50 jaar geleden was dit nog een doodnormaal vissersdorpje met een klein oud historisch centrum. Maar toen in de jaren 50 de visserij instortte moest men daar de overstap maken naar toerisme en met succes! Benidorm is de op twee na grootste werkgever van Spanje geworden met wolkenkrabbers en zoveel hotelbedden dat alleen Parijs en Londen er nog meer hebben in Europa.

Benidorm is zowel in de zomer als in de winter aantrekkelijk en het heeft dus veel keuze in hotels, maar ook vele restaurants en cafés in alle prijsklassen. Voor de echte tapas liefhebber kun je hier je hart ophalen. Naast de vele pleintjes met restaurants zijn er ook veel uitgaansgelegenheden en verschillende soorten clubs. Maar het allerbelangrijkste voor de wintergast die hier graag wil genieten en relaxen, de 3 zandstranden met palmbomen en watersportmogelijkheden.

Het vervoer naar Benidorm

De badplaats ligt op ongeveer 45 kilometer boven Alicante en is dus goed bereikbaar voor de toerist. Met het vliegtuig vanuit Nederland is dat 3 uurtjes vliegen naar het vliegveld van Alicante.

Het is met de bus vanuit Nederland ongeveer 28 uur en verschillende reisorganisaties bieden deze trip aan, bijvoorbeeld van Ham reizen die zeer veel keuze heeft wat betreft Benidorm.

Vaak kun je een hotel met reis boeken en is de optie met de bus de goedkoopste en vaak ook gezellig. Op een busreis leer je namelijk vaak nieuwe mensen kennen en wellicht goed reisgezelschap om wat vaker mee af te spreken in Benidorm.

Bezienswaardigheden en tips

Enkele bezienswaardigheden in de stad zelf zijn de 18e eeuwse parochiekerk San Jaime en het park L’Aigüera dat ontworpen is in een neoklassieke stijl. Andere tip is het Benidorm eiland dat pal voor de kust ligt van Benidorm. Voor meer actie zijn er de pret- en waterparken Aqualandia, Terranatura, Mundomar en Terramitic. Om wat meer van de omgeving te zien zijn uitstapjes naar de plaatsen Calpe en Denia echte aanraders.