Busreis Alicante

Busreis Alicante

spanje vlag

Alicante is een schitterende bestemming aan de Costa Blanca. Ontdek de witte zandstranden, het levendige centrum van de stad, de bezienswaardigheden, het prachtige landschap en de kilometers lange rotsachtige kustlijn. Kortom: Een uitstekende combinatie van heerlijk genieten van een zonvakantie maar ook de mogelijkheid hebben om mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Vergelijk op deze pagina alle aanbieders en profiteer van de handige informatie over het gebied.


Bekijk reizen
Postiguet strand in Alicante

Vergelijk alle busreizen naar Alicante

Over Alicante

Alicante is een stad aan de Spaanse Costa Blanca en ligt in de autonome regio Valencia. Met ongeveer 322.000 inwoners is Alicante de een na grootste stad van deze autonome regio. Valencia is de grootste stad. De stad heeft een oppervlakte van 201,27 km².

Comfortabel naar Alicante

Als u niet wilt vliegen of met de auto wilt rijden, dan bieden verschillende reisorganisaties een oplossing. U kunt met de bus naar Alicante! U reist per comfortabele touringcar naar deze bestemming. De touringcar is van alle gemakken voorzien en u komt uitgerust aan. De busreis duurt vanaf Utrecht ongeveer 24 uur. De bussen vertrekken vanaf diverse opstapplekken in Nederland en deze opstapplek kunt u zelf kiezen. Een aantal reisorganisaties bieden complete busreizen aan. Bij deze busreizen zit het vervoer en de accommodatie inbegrepen. Als u zelf al een accommodatie heeft geboekt, kunt u ook de bus ticket los boeken. Een los retourticket kost ongeveer 99 euro per persoon. Dit is afhankelijk van wanneer u vertrekt en terug wilt.

Genieten van de Spaanse zon

Op de stranden van Alicante kan iedereen genieten van de Spaanse zon. Alicante heeft namelijk voor ieder wat wils: drukke stranden, rustige stranden, kindvriendelijke stranden of een strand gelegen in een baai. Playa del Postiguet heeft witte zandstranden en is vooral bij de plaatselijke bevolking populair. Playa el Campello heeft zowel zandstranden als rotsachtige inhammen. Playa el Altet is een strand dat gelegen is in de duinen. Op dit zandstrand is het altijd rustig.

Bezienswaardigheden in Alicante

Voor wie nog wat anders wilt doen dan zonnen en zwemmen, is Alicante een prachtige bestemming. In Alicante en in de omgeving van Alicante zijn veel bezienswaardigheden. In Alicante mag een bezoek aan Castillo de Santa Bárbara, de Explanada de España en de Plaza del Ayuntamiento niet overgeslagen worden. De bouw van het kasteel van Alicante is begonnen in de negende eeuw, maar het merendeel is gebouwd in de zestiende eeuw. Het kasteel is zowel te voet als met de lift bereikbaar. Vanaf Castillo de Santa Bárbare heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het symbool voor Alicante is de Explanada de España. Dit is een prachtige boulevard in het centrum van de stad. De boulevard loopt vanaf de haven tot aan Canalejas Park.

Plaza del Ayuntamiento is een belangrijk plein in het centrum. Aan dit plein staat het prachtige barokke stadhuis uit de achttiende eeuw. Verder kunt u een bezoek brengen aan de verdedigingsmuren bij Paseíto Ramiro of de Basilica de Santa Maria. Deze basiliek heeft een gotische bouwstijl en is gebouwd tussen de twaalfde en de zestiende eeuw. Ook zijn er in Alicante diverse musea. Als u nog wat van de omgeving van Alicante wilt zien, kunt u een bezoek brengen aan Benidorm, Valencia, de grotten van Alicante en de grotten van Cuevas de las Calaveras. Ook kunt u een wandeling maken door het prachtige landschap.