Busreizen Dénia

Busreizen Dénia

spanje vlag

Dénia is een schitterende bestemming aan de Spaanse kust. Het hele jaar door is het gemiddeld 20 graden. Ontdek de heuvelachtige kustlijn, de kliffen, de baaien, de vruchtbomen, de bezienswaardigheden en de brede witte stranden. Een busreis naar Denia is dan ook een echte aanrader! Vergelijk hier de goedkoopste aanbieders.


Bekijk reizen
denia aan de costa blanca

Vergelijk alle busreizen naar Dénia

Over Dénia

Dénia is een Spaanse badplaats aan de Costa Blanca. Dénia ligt tussen Valencia en Alicante in, ten noorden van Benidorm. De badplaats heeft een oppervlakte van 66 km² en heeft ongeveer 42.000 inwoners. In de zomer wordt het inwonersaantal verviervoudigd.

De stranden van Dénia

Dénia heeft een prachtige kustlijn van zo’n 20 kilometer. In het zuiden van de stad bevinden zich de wat stedelijkere stranden. De stranden van het noorden van de stad staan bekend als de ‘Les Marines’. Dit gebied heeft schitterende stranden van goudkleurig zand. Daartussenin bevindt zich de ‘Les Rotes’. Dit is de heuvelachtige kustlijn met idylische baaien en doorschijnend water. Op een aantal plekken langs de kustlijn van Dénia kunt u duiken.

Busreizen naar Dénia, hoe zien die eruit?

Deze Spaanse badplaats is bereikbaar met de bus. Vanaf Nederland vertrekken dagelijks bussen naar Dénia. U kunt u opstapplaats in Nederland zelf uitkiezen en deze opstapplaatsen zitten door het hele land verspreid. Vanaf Utrecht is het ongeveer 24 uur rijden. De bussen zijn comfortabel en beschikken over allerlei faciliteiten. U kunt deze busreizen boeken in combinatie met een hotel, maar u kunt ook alleen een bus ticket boeken. Een retour met de bus kost ongeveer 100 euro. De kosten van de accommodatie verschillen per accommodatie.

Bezienswaardigheden in Dénia

Tijdens uw vakantie in Dénia kunt u ook diverse bezienswaardigheden bezoeken. Zowel in Dénia als in de omgeving van de badplaats is veel te zien. In de omgeving van Dénia liggen de steden Valencia, Benidorm en Alicante en de pittoreske dorpen Calpe, Altea, Guadalest, Javea en Albir. Deze plaatsen hebben allemaal prachtige bezienswaardigheden waar u de hele dag zoet mee bent.

In Dénia kunt u een bezoek brengen aan de scheepstoren, de wachttoren Gerro, de oude binnenstad, achttiende eeuwse kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción, het San Antonio klooster en het kasteel van Dénia uit de twaalfde eeuw. Ook heeft Dénia diverse musea, zoals het speelgoedmuseum en het etnologische museum.