Busreis Salou

Busreis Salou

spanje vlag

Salou is voor vele Nederlandse reizigers ieder jaar weer dé vakantiebestemming. De plaats, gelegen aan de Costa Dorada heeft deze populariteit te danken aan de zeer uitgebreide en diverse faciliteiten, er is voor iedereen wat te doen! Daarom kiezen gezinnen, families, stellen, senioren en ook jongeren Salou vaak als vakantiebestemming. Op deze pagina vind je meer informatie over de badplaats, de busreis naar Salou, worden de goedkoopste aanbieders gepresenteerd en de beste busreizen uitgelicht!


Bekijk reizen
Salou boulevard

Vergelijk alle busreizen naar Salou

4 aanbiedingen voor een leuke busreis naar Salou

Over de Spaanse badplaats

Salou is een plaatsje aan de Spaanse Costa Dorada en is gelegen aan de oostkust van Spanje. De plaats is op slechts 100 km gelegen van de wereldstad Barcelona, dit is dan ook een populair dagje weg voor de Salou-gangers. Met zomerse temperaturen die wel op kunnen lopen tot 35 graden en vele grote stranden is Salou zeer geschikt voor een heerlijke zonvakantie.

De grote hoeveelheid terrasjes in Salou zijn in de zomer veelal gevuld met Nederlanders. Je kunt er heerlijk genieten van cocktails, sangria en uiteraard een lekker biertje. Je zult snel merken dat de Hollandse gezelligheid overheerst in het Spaanse plaatsje, dit is de reden waarom veel mensen jaarlijks terugkeren!

Het nachtleven van Salou mag ook niet vergeten worden, hier komen iedere zomer duizenden jongeren op af en is uitermate gezellig! Met de vele clubs en grote hoeveelheid Nederlanders is uitgaan in Salou iedere avond letterlijk een groot feest. Grote DJ’s uit Europa komen regelmatig draaien in de clubs. Veel gezinnen met oudere kinderen kiezen daarom ook voor Salou als vakantiebestemming, aangezien de jongeren lekker uit kunnen gaan in de avond!

Hoe ziet een busreis naar Salou eruit?

Busreizen naar Salou zijn uitermate populair, dit heeft de Spaanse plaats te danken aan de steeds luxer wordende touringcars en de goedkope prijzen die je betaalt voor een prijs. De reisduur van een busreis naar Salou is zo’n 20 uur. Je hebt de keuze uit een grote hoeveelheid opstapplaatsen zodat je altijd dichtbij huis kunt opstappen. Na op de bus gestapt te zijn worden alle overige reizigers op de andere opstapplaatsen opgehaald, als alle reizigers in de bus zitten kan de tocht naar Spanje beginnen. Om de 2,5 á 3 uur worden er stops gemaakt om de benen te strekken, de wc op te zoeken of een hapje te eten.

In de bus is er voldoende te doen, zo worden er door de meeste reisorganisaties films afgespeeld en is er voldoende ruimte om iets anders te doen. Ook is de gezelligheid in de bus een van de redenen waarom de tijd vaak lekker snel gaat en veel mensen kiezen voor een busreis naar de Spaanse plaats. Verder zijn de steeds luxere touringcars ook steeds comfortabeler om in te slapen.

De busreizen naar Salou zijn te boeken bij onder meer Solmar Tours en De Jong Intra. Zij zijn allen al jarenlang gespecialiseerd in het organiseren van busreizen naar Spanje en aangesloten bij het ANVR & SGR. Mocht je op zoek zijn naar een jongerenreis dan raden we je aan om deze pagina te bezoeken.

Wat is er allemaal te doen in en om Salou?

Naast genieten van Salou als zonvakantie bestemming is er meer te doen, zo vind je onder meer een groot aantal gezellige markthallen waar je leuke inkopen kunt doen. Daarnaast mag een bezoekje aan de beruchte fontein die je in het centrum van het plaatsje kunt vinden niet ontbreken. Deze is in de avond prachtig verlicht en zeker het bezoeken waard.

Ook is een bezoek aan de Spaanse wereldstad Barcelona zeer zeker de moeite waard. De stad is prima bereikbaar en er is heel veel te doen en zien. Zo kun je een van de vele bezienswaardigheden van Architect Gaudi bezoeken, naar het stadion van FC Barcelona, het wereldberoemde aquarium bezoeken bij de haven maar ook gewoon een lekker dagje shoppen. Dagelijks worden er diverse dagtochten georganiseerd met de bus vanuit Salou, vraag bij je reisorganisatie hier meer over. Soms is een dagtocht Barcelona ook bij te boeken wanneer je een busreis Salou geboekt hebt bij een reisorganisatie.

Pret- en waterparken rondom Salou
Port Aventura
Port Aventura is het grootste pretpark van Spanje, met een groot aantal achtbanen en shows behoort het park tot een van de meest bezochte attractieparken van Europa. Het pretpark ligt praktisch in Salou en is zeer eenvoudig bereikbaar. Het park is zeer geschikt voor jong en oud, zo zijn er attracties en show voor alle leeftijden. Het park is ingedeeld in verschillende thema’s, zo is Sesamstraat bijvoorbeeld een interessant thema voor de kleintjes en het Wild-West thema voor de jongeren.

Ook staat de hoogste achtbaan van Europa in dit pretpark! Mocht je overwegen om Port Aventura te bezoeken dan raden wij je aan om vroeg naar het park te gaan zodat je genoeg tijd hebt om alles te zien!

Aquopolis
Aquopolis is een zeer groot waterpark met tientallen glijbanen en zwembaden. Het park is goed verzorgd en biedt naast de grote hoeveelheid attracties ook genoeg plekken om te zonnen. Vergeet ook niet om de fantastische dolfijnenshow te bezoeken die dagelijks eenmaal wordt gehouden.