Busreis Benissa

Busreis Benissa

spanje vlag

Benissa is nog niet zo bekend als toeristische bestemming. Toch is Benissa een prachtige bestemming voor een busreis. Het schilderachtige dorp ligt tussen de olijf- en amandelboomgaarden en heeft nog veel 17e eeuwse huizen en geplaveide straatjes. Ook is er veel in de omgeving te zien en te beleven. Het strand is vlakbij, maar u hoeft niet te overnachten in de drukte van de toeristen. Kortom: een busreis Benissa maken? Op deze pagina van BusreizenSpanje.org vindt u alle informatie en aanbiedingen!


Bekijk reizen
Benissa strand

Vergelijk alle busreizen naar Benissa

Over het dorp

Benissa is een kleine dorp aan de Spaanse Costa Blanca. Benissa ligt tussen steden Alicante en Valencia in. Benissa ligt op zo’n 30 kilometer van Benidorm. Het dorp heeft een oppervlakte van 70km2 en ongeveer 13.000 inwoners. Benissa is een van de oudste dorpen van de Costa Blanca. Het dorp ligt zelf niet aan de kust, maar de kust ligt ongeveer op 4 kilometer afstand in de dorpen Calp en Moraira.

Een busreis naar Benissa maken

Verschillende reisorganisaties bieden busreizen naar Benissa aan. U kunt zowel een los ticket als een bus ticket met accommodatie boeken. Een los retourticket kost ongeveer 99 euro per persoon. Een busreis duurt vanaf Utrecht ongeveer 24 uur. U bent niet verplicht om in Utrecht op te stappen. De opstappunten liggen door heel Nederland verspreid en u kunt deze opstapplek zelf kiezen. De bussen zijn van alle gemakken voorzien en u komt volledig uitgerust aan op uw vakantiebestemming. De meest gekozen organisatie voor een reis met de bus naar Benissa is Solmar Tours, deze organisatie biedt het hele jaar door zowel buspendels als busreizen aan naar Benissa.

Bezienswaardigheden in Benissa en Calpe

Bezienswaardigheden in Benissa en Calpe

In Benissa en in de omgeving zijn veel bezienswaardigheden. Midden het centrum van Benissa staat de grote witte kathedraal La Marina Alta. Deze kathedraal is gebouwd in de jaren 20 en is het symbool van Benissa. Het handelsgebouw, het oude ziekenhuis voor armen en de plaatselijke universiteit Casa Andrew zijn allemaal monumentale gebouwen. In het Juan Vives huis wordt de afbeelding van de patroonheilige La Puríssima Xiqueta bewaard.

Ook kunt u in Benissa wandelen door de smalle straatjes en op zaterdag wordt er een markt gehouden. Als u ook wat van de omgeving wilt zien, kunt u een bezoek brengen aan de steden Alicante, Valencia of Benidorm. Natuurliefhebbers kunnen een wandeling maken langs de kust van Cala de Fustera of een bezoek brengen aan de Jalon vallei.