Busreis Madrid

Busreis Madrid

spanje vlag

Madrid is de hoofdstad van Spanje. in de stad is veel te beleven. U kunt bijvoorbeeld genieten van prachtige bezienswaardigheden en het heerlijke Spaanse eten. Het klimaat is er heerlijk in de zomer met warme temperaturen. Als u veel van de wilt zien dan zijn de bus excursiereizen een echte aanrader. Het team van BusreizenSpanje.org heeft op deze pagina alle informatie verzameld over de verschillende busreizen en rondreizen naar Spanje en Madrid.


Bekijk reizen
Gran Via

De stad Madrid

Madrid is een leuke & drukke stad met een gezellige sfeer waar u veel leuke activiteiten kunt doen. Madrid heeft meer dan 3,2 miljoen inwoners en is de grootste stad van Spanje. De inwoners worden ook wel  Madrilenen genoemd. Madrid wordt ook gezien als de belangrijkste stad van het Iberisch Schiereiland. De prachtige rivier de Manzanares stroomt door de stad, de aangrenzende restaurants en koffietentjes zijn de moeite waard om te bezoeken vanwege het prachtige zicht op de rivier. Ook is de stad zeer bekend om haar voetbalclubs Real Madrid en Atlético de Madrid. Er wordt in Madrid Spaans gesproken en u kunt er gewoon met de euro betalen.

 

Busreis Madrid

Veel bekende reisorganisaties bieden u reizen aan naar Madrid, een bus excursiereis naar de Spaanse hoofdstad is echter alleen te boeken bij Kras Reizen. U moet er rekening mee houden dat Madrid tot een van de vele steden behoort die u bezichtigen tijdens deze reizen. Er zijn helaas geen bus rondreizen waar Madrid de enige bestemming is. Tijdens de bus rondreizen naar Spanje gaat u  in de meeste gevallen eerst per vliegtuig naar Spanje en bezoekt u vervolgens de hoogtepunten van de stad en Spanje per bus.

Bezienswaardigheden in Madrid

Madrid is een schitterende stad waar u veel kunt bezichtigen. U kunt bijvoorbeeld genieten van diverse museums, grootse pleinen en fantastische fonteinen. Tijdens u rondreis naar Madrid kunt u ook de prachtige landschappen van Madrid bezichtigen. Wij geven hieronder een top 3 aan van de bezienswaardigheden in Madrid:

Koninklijk Paleis
Dit is een schitterend Paleis en werd in de 18de eeuw gebouwd. Het is een groot Paleis met wel meer dan 2800 kamers maar sinds 1931 is dit Paleis niet meer bewoonbaar, al wordt het nog wel gebruikt voor speciale gelegenheden. U kunt tijdens u reis in dit Paleis een rondleiding krijgen van twee uur lang, u bezoekt dan niet  alle kamers bekijken vanwege de korte tijd maar zult de hoogtepunten van het Paleis bezichtigen. Tijdens uw rondreis met de bus naar Madrid behoort het Koninklijk paleis vaak tot een van de vaste uitstapjes. Bekijk goed de verschillende rondreizen voor meer informatie.

Bernabéu Stadion
Als u een echte voetbalfan bent zult u het fantastisch vinden om het stadion te bezoeken van Real Madrid. Het stadion werd gebouwd in het jaar 1947 en heeft wel meer dan 75.000 plaatsen. De toenmalige voorzitter van de voetbalclub leende geld om dit stadion te bouwen. Het was toen er tijd het modernste gebouw van heel Spanje. Ook hier kunt u een rondleiding krijgen, u moet hiervoor wel een toegangsprijs betalen van 15 euro. Een bezoek aan Bernabeu behoort vaak niet tot de vaste uitstapjes en zult u dus in uw eigen tijd van de rondreis moeten bezoeken.

Plaza Mayor
Playa Mayor is een van de mooiste pleinen in Madrid, ook dit plein heeft een indrukwekkende geschiedenis. Vroeger in de middeleeuwse tijd werd dit plein gebruikt voor gruwelijke taferelen, zoals: executies en verbranding van ongelovigen. Maar ook werden er Koninklijke bruiloften gehouden en stierengevechten. Het plein is in 1631 helemaal afgebrand, dit gebeurde in 1672 nog een keer. Tegenwoordig kunt u op het plein leuke restaurantjes vinden, maar ook straatmuzikanten en portrettekenaars. Het bijzondere van dit plein is dat er geen verkeer is toegestaan, dit is de ultieme plek van rust. Op zondagmorgen kunt u diverse markten bezichtigen.

Bekijk ook eens dit filmpje waarin de mooiste plekken van Madrid worden getoond!

Spaanse cultuur en eten

Spanje is echt een cultureel paradijs, waar u veel verschillende dingen tegenkomt. Zo kunt u er een groot aantal museums vinden maar ook culturele festivals. De Spanjaarden hebben een ander soort eetgewoonte, zo eten ze hun lunch tussen 2 en 4 uur in de middag. En het avond eten wordt pas genuttigd om 9 uur s´avonds. U kunt veel verschillende Spaanse restaurantjes vinden waarbij je echt typisch Spaans kunt eten, zoals: Tapas, Sobremesa en Tortilla´s. Ook zijn er restaurantjes waar je heerlijk andere speciale gerechten kunt nuttigen.