Busreis Torrevieja

Busreis Torrevieja

spanje vlag

Torrevieja is een prachtige bestemming voor een busreis. De plaats is goed te bereiken met de bus en Torrevieja heeft witte zandstranden, interessante bezienswaardigheden, prachtige zoutmeren, verschillende jachthavens en een levendig centrum. Op deze pagina vindt u meer informatie over de plaats en worden de goedkoopste aanbieders voor een busreis naar Torrevieja gepresenteerd.


Bekijk reizen
Torre La Mata beach in Torrevieja Spanje

Boek nu een busreis naar Torrevieja bij een van onze partners

Torrevieja

Torrevieja ligt in Spanje en is een badplaats aan de middellandse Zee. De badplaats is gelegen aan de Spaanse Costa Blanca en ligt in de buurt van Alicante. De badplaats heeft een oppervlakte van 71.44 km2. In Torrevieja wonen ongeveer 100.000 inwoners. Vroeger was zoutwinning uit de zoutmeren de belangrijkste bron van inkomsten. Toch gebeurt dit ook nog wel, maar de belangrijkste inkomsten van de plaats is tegenwoordig toerisme. Het aantal inwoners kan in de zomermaanden dan ook verdubbelen.

Busreis naar Torrevieja

In de zomermaanden rijden er dagelijks bussen naar Torrevieja. Deze bussen vertrekken vanaf verschillende plekken in Nederland. Na circa 24 uur reizen komt u aan in Torrevieja. De bussen voor de busreis zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. U komt zonder moeite aan in deze Spaanse badplaats. U kunt de busreis los boeken, maar u kunt ook een ticket boeken in combinatie met een hotel. Solmar Tours is een populaire aanbieder waarbij u een busreis naar Torrevieja kunt boeken.

De prijzen voor een losse retour bus ticket beginnen vanaf 100 euro per persoon. U kunt zowel een enkele reis als een retour boeken. Er zijn verschillende reisorganisaties die losse bus tickets aanbieden. Ook zijn er reisorganisaties waar het alleen mogelijk is om een combinatieticket (bus + accommodatie) aan te schaffen.

Spaanse kust
Torrevieja heeft een schitterende kustlijn en deze kustlijn is 20 kilometer lang. Het grotendeel van de kustlijn zijn witte zandstranden. De stranden beschikken over allerlei faciliteiten, zoals douches, reddingsdiensten en speelruimtes voor kinderen. Op de stranden kunt u rustig zonnebaden en veilig zwemmen. Op een aantal plekken kunt u zelfs duiken. Torrevieja heeft namelijk buitengewone koraalriffen.

Bezienswaardigheden

In Torrevieja en in de omgeving van de badplaats is veel te zien en te beleven. U kunt een bezoek brengen aan de zoutmeren. Deze zoutmeren zijn de grootste van Europa. Bij de zoutmeren zit ook het museum museo del mar y la sal en dit museum staat volledig in het teken van de zoutmeren. In de omgeving van Torrevieja liggen de badplaatsen Valencia, Benidorm en Alicante. Deze plaatsen zijn geschikt voor een dagje uit en vanaf Torrevieja rijden er bussen naar deze bestemmingen.

In Torrevieja kunt u een bezoek brengen aan de neoklassieke kerk van de onbevlekte ontvangenis. De buitenkant is schitterend en binnenin staan prachtige beelden. Toren der Moren is het oudste gebouw van de stad en rondom dit gebouw ligt het park Mirador Turístico de la Torre del Moro. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over kust. De oostelijke dijk is een uitzichtpunt en vanaf hier heeft u beste uitzicht over de middellandse zee en de stad. Verder kunt u een bezoek brengen aan de verschillende havens en diverse musea.