Hoe ziet een jongerenreis naar Spanje eruit?

spanje vlag

De Spaanse Costa Brava en Costa Doroda zijn uitermate in trek bij de Nederlandse jongeren. Dit is natuurlijk niet voor niets, de costa’s beschikken over discotheken, stranden en mooi weer! Daarom gaan we in dit artikel dieper in op een jongerenreis met de bus naar Spanje.


Lees verder

De duur van een busreis naar Blanes of Lloret de Mar

Je wordt voor een jongerenreis naar Spanje opgehaald op makkelijke opstapplekken in de buurt, denk aan grote treinstations of parkeerplaatsen. Nadat alle jongeren op de diverse opstapplaatsen zijn opgehaald, start de reis naar Spanje.

De tijdsduur voor een reis naar de badplaatsen in Spanje verschilt, hieronder een overzicht met de verschillende tijden dat je onderweg bent:

Reisduur badplaatsen Spanje

Blanes 18 uur
Lloret de mar 18 uur
Calella 18 uur
Salou 20 uur

 

Wat doen in de bus?

In de bus ontmoet je meestal veel nieuwe mensen, je reist namelijk met alleen maar leeftijdsgenoten naar Spanje. Onderweg maak je de nodige tussenstops bij tankstations om even een frisse neus te halen, naar de wc te gaan of een sigaretje te roken. Over het algemeen vliegt de tijd door de gezelligheid snel voorbij! Mocht je echt niets te doen hebben in de bus, wees dan gerust: vrijwel alle reisorganisaties spelen films af in de bus. Verwacht echter geen recente films, meestal zijn het een aantal jaar oude films die je hopelijk nog niet gezien hebt!

De aankomst

Als je aangekomen bent op bestemming kan de vakantie echt beginnen. De reisleid(st)ers van de organisatie waarbij je geboekt hebt staan meteen voor je klaar en overhandigen je de sleutels van jouw hotel of wijzen je een tent aan. Het beste wat je vervolgens kunt doen is de omgeving verkennen en een goedkope supermarkt zoeken, zodat je direct drank en boodschappen kunt inslaan.

Feesten

In iedere badplaats die de jongerenreizen organisaties BeachmastersGOGO en GoFun aanbieden, zul je te gekke feesten beleven! Ongetwijfeld ga je iedere avond naar de discotheek met de grootste DJ, hier is het meestal ook gewoon het gezelligste. Tip: Er lopen iedere avond tientallen proppers rond die vaak leuke aanbiedingen hebben, ga hier zeker op in! Dit kan je echt veel geld besparen. Ook de kroegentocht met jouw reisorganisatie is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, ook leer je op deze manier echt het uitgaansleven goed kennen.

Het programma overdag

De meeste jongeren hebben tot het licht wordt doorgefeest en liggen met een kater op bed. Toch is het echt een tip om gewoon zo vroeg mogelijk op te staan, ergens een kater ontbijtje weg te werken en gewoon iets te doen. Zo heb je het meest aan je vakantie en kun je overdag ook nog leuke dingen doen.

Uiteraard beschikken alle badplaatsen over prachtige stranden, hier kun je gerust de hele dag op gaan liggen. Er zijn echter ook veel excursies te boeken bij de reisorganisatie waarbij je geboekt hebt. Hieronder een klein overzicht van activiteiten die je kunt doen:

  • Dagje Barcelona
  • Dagje WaterWorld
  • Dagje Catamaran met gratis drank en eten
  • Dagje attractiepark Port Aventura
  • Dagje Aquapolis
  • Partycruise
  • Beachparty

Wat voor dag je overdag ook hebt gehad, in de avond ga je meestal toch gewoon weer feesten! Tip: Neem daarom ook genoeg partyoutfits mee op vakantie, deze ga je zeker nodig hebben.

Het einde van je vakantie

Een jongerenreis in Spanje zit er vaak helaas erg snel op. Op de laatste dag controleert de reisleiding het appartement, hotel of tent waarin je geslapen hebt. Als dit goed is kun je de bus in, meestal ga je vervolgens direct terug naar Nederland. Ongetwijfeld is het een stuk stiller in de bus als op de heenweg, aangezien iedereen moe is van een periode feesten en genieten!