Busreis Costa Doroda

Busreis Costa Doroda

spanje vlag

De Spaanse Costa Dorada is een van de populairste regio’s voor een busreis naar Spanje. De kuststrook wordt ook wel de kust van Goud genoemd, dit is natuurlijk niet voor niets! Met badplaatsen als Salou en Cambrils is de kustlijn jaarlijks druk bezocht door een groot aantal toeristen uit Nederland en België. In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden voor een busreis naar de Spaanse Costa Doroda.


Bekijk reizen
Salou boulevard

De goedkoopste aanbieders voor een reis naar de Costa Doroda

De badplaatsen aan de Costa Doroda in Spanje

De Costa Doroda heeft drie bekende plaatsen aan de kust waar zich veel hotels en vakantieparken bevinden voor een heerlijke zonvakantie. Deze badplaatsen hebben fantastische stranden en zijn ingericht op toerisme. Dit zorgt ervoor dat er de hele dag iets te beleven valt voor jong en oud! Het team van BusreizenSpanje.org biedt graag een korte introductie van de badplaatsen:

Salou
Salou is door de jaren heen in de zomer een bijna Nederlandse plaats geworden, dit heeft de badplaats te danken aan de grote groep Nederlanders die ieder jaar Salou als vakantiebestemming kiezen. Een busreis Salou is dan ook zeer populair bij gezinnen, stelletjes en jongeren.

Het zonnige Salou heeft meerdere stranden, het grootste en bekendste strand is het 1200 meter lange Playa Levante met prachtig goud gekleurd zand en een groot aantal watersport mogelijkheden. Dit strand heeft ook een groot aantal plekken speciaal ingericht voor kinderen en is da nook ideaal voor families. Mocht je op zoek zijn naar een iets rustiger strand dan is  het Playa Larga een aanbeveling, een strand dat meer in het buitengebied ligt van Salou. Wilt u gaan duiken of snorkelen? Dan zijn een van de baaien van Salou een aanbeveling!

Salou is niet alleen maar zonnen, in en om de badplaats is er overdag genoeg te doen,denk hierbij aan een dagje naar het waterpark Aquapolis of attractiepark Port Aventura. Ook het grote stadspark in Salou beschikt over prachtige natuur en is een echte aanbeveling! Uiteraard is een van de klassiekers een dagje naar de wereldstad Barcelona.

Cambrils
Cambrils is een iets minder toeristische badplaats aan de Costa Doroda, toch kiezen de laatste jaren steeds meer Nederlanders voor een reis naar de badplaats die bekend staat om de prachtige vissershaven. Cambrils is een prima alternatief voor Salou als je die plaats te druk vindt. Het is bijvoorbeeld geen plek waar jongeren naar toe komen om te feesten. De plaats in Spanje heeft een groot aantal hotels en campings en een paar prachtige stranden.

Ben je het zonnen zat? Dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen! Cambrils heeft gezellige winkelstraatjesterrasjes in Cambrils erg gezellig, waar vaak Spaanse tapas bij een drankje worden geserveerd. Een aanbeveling is de grote markt in Cambrils die iedere woensdag wordt gehouden. Uiteraard mag een bezoek aan de vissershaven, waar de plaats om bekend staat, niet ontbreken,

Een busreis naar de Spaanse Costa Doroda

Een busreis Costa Doroda begint in Nederland. Reisorganisaties als Peter Langhout Reizen en De Jong Intra hebben een groot aantal opstapplaatsen in Nederland, zodat je altijd in de buurt kunt beginnen aan de reis naar Spanje. Vanuit de opstapplaatsen vertrek je naar de verzamelplaatsen, hier krijg je de tijd voor een kopje koffie of thee. De teams van de reisorganisaties zorgen op dat moment dat jouw bagage in de juiste bus komt te staan en delen de bussen in op basis van bestemming.

Vervolgens vertrek je per luxe touringcar naar de Costa Doroda. De bussen van de reisorganisaties zijn van veel gemakken voorzien, denk hierbij aan minibar, toilet en tv in de bus. Ook is er bij veel organisaties een keuze mogelijkheid om comfort class of royal class te reizen, het verschil zit hem in de beenruimte en het verstellen van de rugleuning.

De duur van een busreis Costa Doroda
Een busreis naar de Costa Doroda duurt vanuit het verzamelpunt in Nederland ongeveer 20 uur.