Busreis Costa Blanca

Busreis Costa Blanca

spanje vlag

De Costa Blanca is een prachtige bestemming voor een busreis en heeft witte zandstranden, schitterende bezienswaardigheden, levendige steden en pittoreske dorpen. De Costa Blanca is goed te bereiken met de bus. Kies voor een heerlijke vakantie naar Benidorm, Benissa of Torrevieja!


Bekijk reizen
denia aan de costa blanca

Vergelijk alle busreizen naar de Costa Blanca

8 uitgelichte busreizen naar de Spaanse Costa Blanca

Over de Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het oosten van Spanje en heeft een kustlijn van 244 kilometer. In totaal zijn er 74 zandstranden! De Costa Blanca ligt tussen de dorpen Pilar de la Horadada en Denia in. De belangrijkste plaatsen zijn Alicante en Benidorm. Verder zijn er nog een aantal kleinere kustplaatsen als Benissa, Torrevieja, Calp en Elx. De temperatuur is gemiddeld 18 graden.

De busreis

In de zomermaanden vertrekken er veel touringcars vanuit Nederland richting de Costa Blanca. De touringcar rijdt langs verschillende bestemmingen en u kunt bij het boeken van uw reis aangeven bij welke bestemming u moet zijn. Een retourticket begint vanaf 100 euro per persoon, maar de prijzen verschillen per bestemming. U kunt een losse busticket kopen, maar u kunt ook een busticket kopen in combinatie met een accommodatie. De busreis duurt ongeveer 24 uur en de touringcar is van alle gemakken voorzien.

Bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

Alle stranden van de Costa Blanca zijn een aanrader, maar La Granadella bij Jávea en Platja del Carabassi bij Santa Pola zijn de mooiste stranden van de Costa Blanca. Naast de prachtige stranden, heeft de Costa Blanca ook veel bezienswaardigheden om te bezoeken. U kunt een bezoek brengen aan de steden Valencia, Alicante en Benidorm: bezoek de Ciudad de las Artes y Ciencias in Valencia, de Iglesia de San Jaime y Santa Ana in Benidorm en wandel over de Explanada de España in Alicante.

Verder kunt u een bezoek brengen aan de pittoreske dorpen Torrevieja, Benissa en Denia. In Torrevieja ligt het grootste zoutmeer van Europa, in Benissa staat de prachtige witte kathedraal La Marina Alta en in Denia staat de achttiende eeuwse kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. Natuurliefhebbers kunnen wandelen langs de Cala de Fustera of de Jalon Vallei. Ook een wandeling door de grotten van Cuevas de las Calaveras en de grotten van Allicante is adembenemend.